- Educație pentru Carieră
Se adresează elevilor de liceu care doresc să urmeze o facultate. În cadrul acestei caravane se fac prezentări despre ceea ce înseamnă un plan de carieră, decizia de carieră, despre cât de importantă este autocunoașterea în alegerea unei facultăți. În cadrul unor seminarii specifice, vorbim despre ce presupune educaţia pentru carieră și promovăm oferta educațională a Universității din București.
- Săptămâna Altfel la UB
Acesta constă în derularea de activităţi cu caracter non-formal pentru elevii de liceu şi nu numai. În fiecare an vizitatorii noştri au fost elevi ai unor licee prestigioase din ţară şi bineînţeles, din Bucureşti. Elevii au solicitat informaţii cu privire la programele de studiu, sistemul de credite, regulamentele Universităţii din Bucureşti, cazare, modul de acordare a burselor, bibliotecile existente la nivelul Universităţii, ONG-uri în vederea desfăşurării de activităţi de voluntariat, viaţa academică; orientare și consiliere educaţională; consiliere privind cariera; educaţie pentru carieră; informare pentru carieră; fiecare întâlnire s-a încheiat cu o sesiune de răspunsuri la diverse întrebări.
- Cazare Alternativă
Proiectul Studenţi – Cazare Alternativă a devenit un succes printre studenţi, tot mai mulţi apelând la acest program. Prin acorduri de parteneriat cu universităţi particulare și firme care deţin cămine particulare, studenţii care nu au un loc în campusurile universităţii primesc îndrumări spre alte locuri de cazare, cămine particulare, apartamente sau gazdă. În fiecare an avem aproximativ 400 de studenţi care apelează la acest tip de servicii.
- Cercetări academice și profesionale
Lucrăm anual la cercetările „Opțiunile academice și profesionale ale candidaților U.B.”, „Opțiunile academice și profesionale ale candidaților la master”. La acestea s-a adăugat, în 2013, o cercetare privind serviciile oferite în campusurile UB, pentru a îmbunătăți condițiile de cazare și studiu ale studenților UB. Aceste inițiative sunt foarte importante pentru noi, pentru că în felul acesta putem propune o alocare mai eficientă a resurselor, în așa fel încât să rezolvăm cât mai multe dintre necesitățile studenților.
„Parcursurile educaționale și intențiile de carieră ale studenților” este o cercetare demarată în cursul anului 2016 și este una de amploare care va cuprinde toate facultățile UB.
În ultimii ani cele mai importante cercetări la care am lucrat sunt (2015) Managementul carierei, (2016) Profile ale utilizatorilor site-ului unibuc.ro, (2016) Carrière au XXIème siècle –les Centres de Conseil de Carrière au Niveau Universitaire et le Marché du Travail.
În cadrul programului au loc prezentări ale unor personalități din domeniu, workshop-uri de dezvoltare personală și a carierei și altele destinate să pregătească studenții pentru „confruntarea“ cu piaţa muncii. Ajuns la a VI-a ediție suntem hotărâți să facem din acest eveniment o tradiție în Universitatea din București, așa cum a fost şi Târgul Educației UB.
- BIBLIOTECA VIE – La Povești cu Oameni de Succes
Biblioteca Vie funcționează asemenea unei biblioteci obișnuite, în care cititorii împrumută cărțile de care sunt interesați și le parcurg, într-un timp limitat, după care le returnează bibliotecarului pentru a fi puse la dispoziția altor persoane dornice să le lectureze. Nimic deosebit până aici și totuși…
La biblioteca vie, cărțile prind viață. Filele de poveste răsfoite nu sunt altceva decât experiențele personale pe care cei care si-au asumat rolul de ”carte” , aleg să le împărtășească, într-o conversație relaxată cu ”cititorii” lor.
În cadrul evenimentului de carieră: BIBLIOTECA VIE- Povești Cu Oameni De Succes, ”cărțile” sunt reprezentate de profesioniști din diferite domenii de activitate invitați să își spună povestea într-un dialog direct cu studenții ”cititori”.